Σε πιο γκουρμέ επίπεδα θα κινηθεί το μενού, στο τέλος της εβδομάδας. Σήμερα, 28 Αυγούστου, θα ψήσουμε ένα φιλέτο σολομού, το οποίο θα το κάνουμε ακόμα πιο νόστιμο με μια ιδιαίτερη σος βουτύρου και μυρωδικών. Η συνταγή για ψητό φιλέτο σολομού σος βουτύρου και μυρωδικών είναι ότι πιο ωραίο θα γευτεί ο ουρανίσκος σου.

Τι θα χρειαστούμε στη συνταγή για ψητό φιλέτο σολομού σος βουτύρου και μυρωδικών

  • 2 φιλέτα σολομού
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τη σος:

  • 2 ξερά κρεμμύδια μικρά, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
  • 2 κουταλιές της σούπας ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκού κρασιού
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας εστραγκόν
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για το γαρνίρισμα:

  • 10 – 15 φουντίτσες μπρόκολο
  • 5 – 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 5 – 6 φέτες λεμονιού

Πώς θα εκτελέσουμε τη συνταγή μας:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς στο αέρα.
  2. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα του ψαριού με αλάτι και πιπέρι και τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντας τα και από τις δύο πλευρές. Αφού ψηθούν τα αποσύρουμε από το φούρνο και τα διατηρούμε ζεστά, μέχρι να φτιάξουμε τη σος.
  3. Τοποθετούμε σε μια μικρή κατσαρόλα το λιωμένο βούτυρο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Σβήνουμε με κρασί και στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό, το ξύδι και το χυμό λεμονιού. Τα σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθούν στο μισό τα υγρά της κατσαρόλας.
  4. Στη συνέχεια, στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Παράλληλα, ρίχνουμε τον μαϊντανο, το εστραγκόν και ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πήξει η σος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την περνάμε από σήτα για να είναι λεία.
  5. Μοιράζουμε τα φιλέτα σολομού σε πιάτα και τα γαρνίρουμε με τη σος. Τα συνοδεύουμε με 2-3 φουντίτσες μπρόκολο, ντοματίνια και 1-2 φέτες λεμόνι.

Φτιάξε ακόμα

Φιλέτο σολομού με σάλτσα πέστο και σπανάκι! Υγιεινή απόλαυση στο πιάτο σου

Photo: Pixabay