Ο πουρές πατάτας αρέσει σε όλους! Μπορείς να τον συνδυάσεις με ό,τι κρέας θέλεις (κατά προτίμηση με κοτόπουλο) και είναι ένα θρεπτικό και νόστιμο γεύμα. Και αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να μαγειρέψεις τον πουρέ πατάτας.

Η συνταγή για τον πουρέ πατάτας θέλει υπομονή αλλά είναι πολύ εύκολη. Τα υλικά είναι απλά και τα έχεις ήδη στην κουζίνα σου, ενώ απλή είναι και η διαδικασία. Απλώς χρειάζεται χρόνο και…υπομονή! Άλλωστε το καλό πράγμα αργεί να γίνει, το αποτέλεσμα, όμως, θα σε αφήσει ευχαριστημένο.

Τι θα χρειαστείς για τον πουρέ πατάτας;

  • 2.2 kg πατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 4 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένο
  • 1/3 φλιτζάνι βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • Αλάτι
  • 2/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλιτζάνι – 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας (μπορείς αντί για παρμεζάνα να βάλεις cheddar)
  • Πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις τη σωστή συνταγή για πουρέ πατάτας

Συνταγή

  1. Τοποθετούμε τις πατάτες, τον ζωμό κοτόπουλου, το σκόρδο και το βούτυρο σε μια βραδείας ψησίματος κατσαρόλας.
  2. Ρίχνουμε αλάτι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και καλύπτουμε με το καπάκι.
  3. Βράζουμε για 4 ώρες σε υψηλό πρόγραμμα ή για 7 σε χαμηλό, μέχρι οι πατάτες μας να μαλακώσουν.
  4. Λιώνουμε τις πατάτες. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε περισσότερο τυρί αν επιθυμούμε. Ρίχνουμε τυρί παρμεζάνα.
  5. Αφήνουμε λίγο ακόμα στη φωτιά και βγάζουμε.

Tip! Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε τις πατάτες με τη φλούδα. Όπως μας αρέσει!

Διαβάστε επίσης:

Η καλύτερη σως για τις τηγανητές πατάτες!

Photo: cafedelites.com