Από μικρά παιδιά το αγαπημένο μας φαγητό ήταν η καρμπονάρα. Το απολαμβάναμε συνήθως τις Κυριακές και το περιμέναμε πως και πως. Τώρα μεγαλώνοντας δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα! Ποιος, όμως, είναι ο σωστός τρόπος για να φτιάξεις μια καρμπονάρα χωρίς τη βοήθεια της μαμάς;

Σήμερα φτιάχνουμε το αγαπημένο μας φαγητό. Λίγο η κρέμα γάλακτος, λίγο τα μακαρόνια…αυτό το φαγητό είναι πρώτο στην καρδιά μικρών και μεγάλων! Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να φτιάξεις μια καρμπονάρα;

Θα σου πούμε ευθύς αμέσως!

Τι θα χρειαστείς;

  • 5 λωρίδες μπέικον μαγειρεμένο και κομμένο
  • 2 στήθη κοτόπουλου – ψητά, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 3/4 κουταλάκια παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές μαϊντανό
  • 1-2 φλιτζάνια αρακά (προαιρετικά)
  • 1 μικρό κουτί ζυμαρικά φιόγκο

Ο σωστός τρόπος για να φτιάξεις μια καρμπονάρα

Συνταγή

  1. Σοτάρουμε 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ζωμό κοτόπουλου και το αλεύρι στο τηγάνι με το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
  3. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
  4. Προσθέτουμε την παρμεζάνα. Αν η σάλτσα γίνει πολύ παχιά προσθέτουμε λίγο περισσότερο ζωμό κοτόπουλου.
  5. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά αφού τα έχουμε βράσει και τα έχουμε σουρώσει.
  6. Ανακατεύουμε για να πάει παντού η σάλτσα μας. Προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  7. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι για γεύση.
  8. Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα ανακατεύουμε με το μπέικον σε ένα τηγάνι.
  9. Βάζουμε και τον αρακά και τα ρίχνουμε όλα μέσα στη σάλτσα με τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά.
  10. Σερβίρουμε.

Εναλλακτικά:

Μακαρονάδα στην κούπα!

Photo: busycreatingmemories.com