Οι πατάτες είτε είναι στον φούρνο, είτε στο τηγάνι, είτε είναι βραστές μας αρέσουν. Βρήκαμε, όμως, τον πιο νόστιμο τρόπο για να μαγειρέψεις τις πατάτες, το δοκιμάσαμε και σου το προτείνουμε.

Αυτή η συνταγή για τις πατάτες έχει λίγο από όλα με όλα τα μπαχαρικά που μπορείς να φανταστείς. Και είναι αναμφισβήτητα ο πιο νόστιμο τρόπος για να μαγειρέψεις τις πατάτες σου.

Τι θα χρειαστείς για αυτή τη συνταγή;

  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλάκια σκόνη curry
  • 1 ½ κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καγιέν
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 907 g πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 425 g ρεβίθια
  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 395 γρ. τομάτα κομμένη σε κύβους
  • 415 mL γάλα καρύδας
  • ρύζι, μαγειρεμένο, για το σερβίρισμα
  • ψωμί, για το σερβίρισμα
  • φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

Ο πιο νόστιμος τρόπος για να μαγειρέψεις τις πατάτες σου;

  1. Ζεστάνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να βγάλει το άρωμά του.
  3. Προσθέτουμε την σκόνη curry, πάπρικα, καγιέν, κύμινο, τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι.
  4. Μαγειρεύουμε για δύο περίπου λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβίθια και ανακατεύουμε επίσης πολύ καλά.
  6. Προσθέτουμε στο τηγάνι μας το ζωμό λαχανικών, το χυμό λεμονιού και τις ντομάτες. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε για να συνδυαστούν καλά.
  7. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για ακόμη 15 με 20 λεπτά μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές.

Διαβάστε επίσης:

Γεμιστές πατάτες στον φούρνο με τυρί και μπρόκολο!

Photo: tasty.co