Ο πιο γρήγορος μπακαλιάρος σκορδαλιά που θα φτιάξεις!

LIKE US ON FACEBOOK

Η μέρα απαιτεί μπακαλιάρο, πώς να το κάνουμε; Όμως, για να μην παιδεύεσαι πολύ, θα σου αποκαλύψουμε τη συνταγή για τον πιο γρήγορο μπακαλιάρο σκορδαλιά. 

Ο τηγανητός μπακαλιάρος, συνοδευμένος με σκορδαλιά, είναι κάτι που δε θα λείπει από το σημερινό σου τραπέζι. Αν μερικές φορές φοβάσαι ότι θα παιδευτείς πολύ ή ότι θα σου πάρει αρκετή ώρα να τον φτιάξεις, τότε σου έχουμε την πιο γρήγορη συνταγή.

Τι θα χρειαστείς για τον μπακαλιάρο σκορδαλιά;

  • 1 1/2 κιλό μπακαλιάρος φιλέτο, ξαλμυρισμένος
  • Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για το κουρκούτι: 

  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • Λίγη ζάχαρη κρυσταλλική
  • Λίγη αλάτι
  • 400 γραμμάρια ξανθιά μπύρα παγωμένη

Για τη σκορδαλιά: 

  • 6-7 πατάτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

Πώς θα τον φτιάξεις;

Για τον μπακαλιάρο: 

  1. Σ’ ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε τη μπύρα κι ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός.
  3. Βάζουμε για λίγο το κουρκούτι στο ψυγείο.
  4. Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  5. Σ’ ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και βγάζουμε το κουρκούτι από το ψυγείο.
  6. Στη συνέχεια, βουτάμε έναν έναν μπακαλιάρο στο αλεύρι, ύστερα στο κουρκούτι και τέλος τον τοποθετούμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά.

Για τη σκορδαλιά: 

  1. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.
  2. Τις βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σ’ ένα μίξερ βάζουμε το σκόρδο, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και τις βρασμένες πατάτες.
  4. Αν θέλουμε, την διακοσμούμε με μαϊντανό.

Διάβασε ακόμα:

Μια γευστική πατατοσαλάτα με ελιές σε περιμένει να την δοκιμάσεις

Photo: Instagram/ greece_is

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved