Ο Πάνος Ιωαννίδης μοιράστηκε τη συνταγή του για ριζότο με καραβίδες!

LIKE US ON FACEBOOK

Πόσο δύσκολο είναι να σου πετύχει το ριζότο; Αρκετά ώστε να πετύχεις τις σωστές γεύσεις και υφές. Σήμερα, όμως, φτιάχνουμε ριζότο με καραβίδες με τις οδηγίες του Πάνου Ιωαννίδη και δεν δεχόμαστε την αποτυχία.

Όπως ανέφερε ο σεφ στο MasterChef, πρόκειται για ένα πολύ απλό πιάτο που πολλοί ωστόσο το κάνουν λάθος. Κι έτσι, αποφάσισε -έχοντας τον Θεοχάρη για βοηθό- να δείξει πως γίνεται σωστά ένα τέλειο ριζότο. Γι’αυτό κι εμείς σήμερα, θ’ ακολουθήσουμε βήμα-βήμα τις οδηγίες του και θα φτιάξουμε ριζότο με καραβίδες.

Είσαι έτοιμος να μπεις στην κουζίνα;

Τι θα χρειαστείς

  • 180 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
  • 70 γραμμάρια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 50 ml κρασί

Για τον ζωμό:

  • 200 γραμμάρια λαχανικά μιρεπουά
  • Καραβίδες (κεφάλια)
  • 30 γραμμάρια Ουρές από μανιτάρια
  • 700 ml κρύο νερό

Για το δέσιμο:

  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

Για γαρνιτούρα:

  • Σπαράγγια κορυφές
  • Καραβίδες
  • Πράσινο μήλο κομμένο μπρινουάζ
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Πώς θα τη φτιάξεις:

  • Τρίβουμε την παρμεζάνα.
  • Καθαρίζουμε τις καραβίδες, κρατάμε μόνο τη σάρκα. Καθαρίζουμε τα λαχανικά. Κρεμμύδι, πράσο, σέλερι.
  • Ζεσταίνουμε το σκεύος και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα λαχανικά. Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και τα σκέλη από τις καραβίδες.
  • Κόβουμε τα σπαράγγια στη μέση και την πλευρά της βάσης κόβουμε σε κομματάκια. Προσθέτουμε κρύο νερό.
  • Κόβουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια στη μέση. Κόβουμε το κρεμμύδι. Θερμαίνουμε το σκεύος σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε μαζί. Σβήνουμε με κρασί.
  • Προσθέτουμε μια κουταλιά από τον ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί και προσθέτουμε πάλι μια κουταλιά από ζωμό και συνεχίζουμε να προσθέτουμε.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και μερικά ολόκληρα. Βάζουμε το τηγάνι να ζεσταίνεται, με ελαιόλαδο και αλάτι. Κόβουμε ένα πράσινο μήλο σε κυβάκια.
  • Ρίχνουμε το μήλο στο τηγάνι μαζί με σπαράγγια και το υπόλοιπο μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε βούτυρο.
  • Ρίχνουμε σταδιακά την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Διορθώνουμε πιπέρι, αλάτι, μια σταγόνα ξύδι.

Δες κι αυτή τη συνταγή:

Πλούσιο ριζότο με μανιτάρια chanterelle και τριμμένο τυρί!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved