Ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψεις το καλαμπόκι!

LIKE US ON FACEBOOK

Έχουμε μερικά «κολλήματα» όσον αφορά το φαγητό… κι ένα από αυτά είναι το καλαμπόκι. Το καλαμπόκι μας ξυπνά μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια, μυρωδιές και εικόνες… και φυσικά είναι πολύ νόστιμο! Βρήκαμε την ιδανική συνταγή για καλαμπόκι για να γίνει ακόμη πιο γευστικό. 

Αυτή η συνταγή για καλαμπόκι έχει και… μπέικον! Ναι, γιατί το μπέικον όπου κι αν το προσθέσεις σε οποιαδήποτε συνταγή, την κάνει πιο γευστική.

Έτσι, φτιάχνουμε… «σουβλάκι» με καλαμπόκι.

Τι θα χρειαστείς;

Για τέσσερα άτομα:

  • 4 καλαμπόκια
  • 16 λωρίδες μπέικον

Για τη σως: 

Για τη σως θα χρειαστείς γιαούρτι με αλάτι, σκόρδο,μπαχαρικά.

Πώς θα τα φτιάξεις;

Συνταγή

  1. Προθερμαίνουμε τη σχάρα σε μέτρια φωτιά. Αλείφουμε το καλαμπόκι με το dressing και τυλίγουμε το κάθε καλαμπόκι με λωρίδες μπέικον.
  2. Ψήνουμε το καλαμπόκι μέχρι να γίνει μαλακό και να πάρει χρώμα, για περίπου 10 λεπτά.
  3. Και απολαμβάνουμε!

Να σημειώσουμε ότι το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, Β, Ε ενώ έχει και πολλά χρήσιμα μεταλλικά στοιχεία.

Παράλληλα, τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σε αυτό επίσης λειτουργούν ως αντι-καρκινογόνοι παράγοντες και αποτρέπουν το Αλτσχάιμερ. Το καλαμπόκι περιέχει άφθονα ανόργανα στοιχεία τα οποία ωφελούν θετικά τα σώματα με διάφορους τρόπους. Φώσφορο, μα μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρος, σίδηρος και χαλκός βρίσκονται σε όλες τις ποικιλίες καλαμποκιού.

Περιέχει επίσης, ιχνοστοιχεία όπως το σελήνιο, τα οποία είναι δύσκολο να βρεθούν στις περισσότερες κανονικές δίαιτες.

Δες και αυτό:

Γαρίδες με καλαμπόκι: Ο τέλειος συνδυασμός σε ένα πιάτο!

Photo: unsplash/Virgil Cayasa

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved