Ο καλύτερος τρόπος για να συνδυάσεις και ν’ απολαύσεις το αυγό!

LIKE US ON FACEBOOK

Δευτέρα σήμερα και είπαμε να φτιάξουμε μια συνταγή που θα μας γεμίσει με ενέργεια και όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχουμε ανάγκη. Συνταγή με αυγό και ελιές και είναι τόσο απλή, όσο ακούγεται!

Η συνταγή με αυγό και ελιές είναι ιδανική για τη “μέση” για το Κυριακάτικο τραπέζι. Ένα θρεπτικό και άκρως υγιεινό σνακ, γεμάτο πρωτεΐνες και βιταμίνη D. Αντί για μαγιονέζα, βάζουμε γιαούρτι γιατί… προσέχουμε και τη διατροφή μας.

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή με αυγό και ελιές;

  • 6 αυγά
  • 1/3 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό τουρσί
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1/4 κουταλάκι λιωμένο βούτυρο
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι
  • 12 πράσινες ελιές γεμιστές
  • Πάπρικα για το topping

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή με αυγό και ελιές;

  1. Πρώτα βράζουμε τα αυγά μας πολύ καλά. Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ξεφλουδίσουμε. Αφού τα ξεφλουδίσουμε, τα κόβουμε κάθετα.
  2. Αφαιρούμε τον κρόκο και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το βούτυρο μαζί τα υπόλοιπα υλικά μας, εκτός από την πάπρικα και τις ελιές.
  3. Όσο περισσότερο γιαούρτι χρησιμοποιήσουμε, τόσο πιο κρεμώδες θα βγει.
  4. Δοκιμάζουμε λίγο κι αν χρειάζεται βάζουμε λίγο περισσότερο αλάτι ή χυμό τουρσί.
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μαλακό και στη συνέχεια παίρνουμε 1/2 κουταλιά απ’ το μείγμα μας μαζί με 1 κουταλιά από τον κρόκο του αυγού και γεμίζουμε τα ασπράδια που έχουμε κόψει.
  6. Φτιάχνουμε το μείγμα μας μέσα στο ασπράδι και στο τέλος βάζουμε την ελιά στην κορυφή.
  7. Ρίχνουμε λίγη πάπρικα από πάνω.

Δείτε και αυτή τη συνταγή:

Σαλάτα με αυγά για να συνοδέψεις τα κρέατα που περίσσεψαν από το πασχαλινό τραπέζι!

Photo: cottercrunch.com




Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved