Μακαρόνια και σολομός είναι ο καλύτερος και πιο αγαπημένος συνδυασμός. Σήμερα φτιάχνουμε μακαρόνια με σολομό και ντομάτα για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

Μακαρόνια με σολομό, ντομάτα και κρεμμυδάκι και τι άλλο να ζητήσει κανείς;;; Μπήκαμε στην κουζίνα και φτιάξαμε την αγαπημένη μας συνταγή. Χωρίς κόπο… μόνο με μερικές αριθμητικές πράξεις!

Τι θα χρειαστείς για τα μακαρόνια με σολομό;

  • 300γρ φιλέτο σολομού, κομμένο
  • 3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
  • 5 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδι, κομμένα κατά μήκος όσο πιο λεπτά γίνεται
  • 125γρ ντομάτες
  • 125 γραμμάρια μακαρόνια (της αρεσκείας σου)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 20 φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

Πώς θα φτιάξεις τα μακαρόνια με σολομό;

Συνταγή

  1. Πριν βάλεις τα μακαρόνια στο νερό για να βράσουν, φρόντισε πρώτα να μαρινάρεις τον σολομό με κρεμμύδι, μαϊντανό, 1 κουταλιά της σούπας λάδι και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας για περίπου 12 λεπτά. Ο σολομός δεν πρέπει να μαγειρευτεί για πολλά λεπτά καθώς θα ξεραθεί.
  3. Πρόσθεσε δύο κουταλιές της σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια με υψηλή θερμοκρασία και και ρίξε και την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε ένα χαρτί κουζίνας.
  4. Καθαρίζουμε το τηγάνι και περίπου 3 λεπτά πριν γίνουν τα μακαρόνια, προσθέτουμε 2 επιπλέον κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το σολομό και το κρεμμύδι.
  5. Ένα λεπτό μετά, προσθέτουμε τις ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμύδια και τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά.
  6. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το σολομό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και λίγο χυμό λεμονιού αν επιθυμούμε.
  7. Στο τέλος, ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη φρυγανιά που τηγανίσαμε προηγουμένως και τα λεπτά φύλλα βασιλικού.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις το σολομό σου!

Photo: krumpli.co.uk