Νόστιμο ισπανικό πιάτο για ρύζι με φασόλια!

LIKE US ON FACEBOOK

Το πιο διάσημο πιάτο στην Ισπανία ίσως είναι η paella, την οποία την περίοδο της νηστείας όλο και περισσότερα εστιατόρια εντάσσουν στο μενού τους. Ποια είναι η εναλλακτική για όσους δεν αγαπούν τα θαλασσινά;

Το νόστιμο ισπανικό πιάτο για ρύζι με φασόλια, που ετοιμάσαμε σήμερα και είναι ιδανικό για το βράδυ του Σαββάτου, όταν δεν θέλουμε να αφιερώσουμε όλο τον χρόνο μας στην κουζίνα. Η συνταγή απαιτεί μόλις 30 λεπτά και είναι τόσο νόστιμη που θα θέλεις να τη φτιάχνεις συνέχεια!

Τι θα χρειαστείς για το ρύζι με φασόλια;

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 2 1/4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 1/2 φλιτζάνια ρύζι basmati
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι πράσινες ελιές (προαιρετικά γεμιστές)
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο

Πώς θα φτιάξεις το ρύζι με φασόλια;

Συνταγή:

  1. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε σε αυτό το ελαιόλαδο.
  2. Όταν το λάδι ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε συχνά, μέχρι το πιπέρι να μαλακώσει.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και τη ρίγανη. Μαγειρεύουμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι όλα τα υλικά να συνδυαστούν μεταξύ τους.
  4. Προσθέτουμε τον ζωμό, το ρύζι, τα φασόλια και τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί ο πελτές ντομάτας.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 15 με 20 λεπτά.
  6. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καλύπτουμε το ρύζι με το καπάκι για 5 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε στο ρύζι τις ελιές και τον κόλιαντρο και το σερβίρουμε στα πιάτα όσο είναι ακόμα ζεστό.

Διαβάστε ακόμη:

Το καλύτερο σπιτικό ριζότο με θαλασσινά!

Photo: connoisseurusveg.com
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved