H μελιτζανοσαλάτα είναι η τέλεια αλοιφή και αποτελεί must, ειδικά ενός καλοκαιρινού τραπεζιού… τουλάχιστον για εμάς. Ο συνδυασμός της με τις τηγανιτές πατάτες και την χωριάτικη σαλάτα είναι αξεπέτεραστος! Η συνταγή για μελιτζανοσαλάτα είναι πραγματικά πολύ εύκολη και σου παρέχει όλη την ελευθερία να την προσαρμόσεις όσο το δυνατό πιο κοντά στις δικές σου γεύσεις, προσθέτοντας ή αφαιρώντας υλικά είτε ελέγχοντας τις ποσότητες.
Tα υλικά για τη συνταγή για μελιτζανοσαλάτα:
- 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Ξύδι
- Ελαιόλαδο
- Φύλλα φρέσκου μαϊντανό ή δυόσμο
- Αλατοπίπερο
Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για μελιτζανοσαλάτα;
- Ξεκινάμε απ’ την προετοιμασία της μελιτζάνας. Τις τρυπάμε και στη συνέχεια τις βάζουμε στην εστία γκαζιού ή εάν δεν έχουμε τις βάζουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Τρυπάμε μ’ ένα πιρούνι και εάν είναι μαλακές μέσα είναι έτοιμες. Τις αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν.
- Ανοίγουμε τις μελιτζάνες μ’ ένα μαχαίρι κι αφαιρούμε τη σάρκα τους μ’ ένα κουτάλι.
- Στύβουμε τη σάρκα για να φύγουν όλα τα υγρά.
- Τις ψιλοκόβουμε και τις αφήνουμε σ’ ένα μπολ.
- Εάν δεν έχουμε πάρει έτοιμη πιπεριά Φλωρίνης σε ξύδι, τότε την ψήνουμε κι αυτή με τον ίδιο τρόπο που κάναμε με τις μελιτζάνες.
- Αφαιρούμε τη φλούδα και τα σπόρια, την κόβουμε σε κυβάκια κι αφήνουμε στην άκρη με τις μελιτζάνες.
- Βάζουμε στο multi όλα τα υλικά και χτυπάμε καλά.
- Φτιάχνουμε τη γεύση προσθέτοντας περισσότερο ξύδι εάν θέλουμε ή αλατοπίπερο και σερβίρουμε με μαϊντανό και ελαιόλαδο.
Tip 1: Εάν δεν έχεις ή δεν σ’ αρέσει η πιπεριά, μπορείς να την αφαιρέσεις.
Tip 2: Εμείς προσθέτουμε πάντα και τριμμένη φέτα και γίνεται… όνειρο!