Νόστιμη, γεμιστή γαλοπούλα στον φούρνο

LIKE US ON FACEBOOK

Πόσο καιρό έχεις να απολαύσεις γεμιστή γαλοπούλα; Εμείς πολύ και γι΄αυτό τη φτιάχνουμε σήμερα με τα χεράκια μας.

Φτιάχνουμε μια πιο light εκδοχή, γεμιστή γαλοπούλα στον φούρνο για όλη την οικογένεια! Τα υλικά είναι πολύ απλά, όπως και η συνταγή, απλώς θα χρειαστεί να κάνεις λίγη υπομονή αν θέλεις να πετύχεις το σωστό ψήσιμο.

Τι θα χρειαστείς για τη γεμιστή γαλοπούλα;

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι καρότο, κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι σέλινο, σε κύβους
  • 450 γραμμάρια γλυκό λουκάνικο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά φρέσκο φύλλο θυμαριού
  • ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1,3kg στήθος γαλοπούλας, χωρίς κόκαλα
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις τη γεμιστή γαλοπούλα;

Συνταγή

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και μαγειρεύουμε για περίπου 8 με 10 λεπτά. Μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το λουκάνικο και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα για περίπου 8 με 10 λεπτά, ενώ το κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε από πάνω φασκόμηλο και θυμάρι.
  4. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε.
  5. Τοποθετούμε την γαλοπούλα σε ένα ξύλο κοπής. Την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και την «χτυπάμε» για να ανοίξει.
  6. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και απλώνουμε λίγη μουστάρδα από πάνω.
  7. Ρίχνουμε τη γέμιση μέσα στη γαλοπούλα και ξεκινάμε να ρολάρουμε τη γαλοπούλα πολύ προσεκτικά.
  8. Αφού τελειώσουμε τη δένουμε και προσέχουμε τις άκρες.
  9. Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τη βάζουμε στον φούρνο για 80 περίπου λεπτά.

Εναλλακτικά:

Γεμιστό κοτόπουλο με mozzarella και ζουμερή σάλτσα ντομάτας!

Photo: bobbyflay.com
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved