Οι ταλιατέλες συγκαταλέγονται στον κατάλογο με τα αγαπημένα μας πιάτα αφού είναι ζυμαρικό! Σήμερα φτιάχνουμε νόστιμες ταλιατέλες με μανιτάρια και σκόρδο!
Πόσο καιρό έχεις να φτιάξεις ταλιατέλες; Εμείς είχαμε πολύ καιρό και γι΄αυτό αποφασίσαμε να φτιάξουμε ταλιατέλες με μανιτάρια και σκόρδο.
Τι θα χρειαστείς για τις ταλιατέλες με μανιτάρια;
- 1 κρεμμύδι
- 1/4 έστραγκον
- 113 γραμμάρια μανιτάρια
- 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα
- 1 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 170 γραμμάρια ταλιατέλες
- 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πώς θα φτιάξεις τις ταλιατέλες με μανιτάρια;
Συνταγή
- Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα προϊόντα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι και αφήνουμε να βράσει.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Επιλέγουμε μερικά φύλλα από έστραγκον και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε το λεμόνι. Κόβουμε τα μανιτάρια.
- Μόλις βράσει το νερό μας προσθέτουμε τις ταλιατέλες. Μαγειρεύουμε για 9 με 11 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατούμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό.
- Εν τω μεταξύ, προσθέτουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για λίγο μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε σκόρδο και μανιτάρια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.Μαγειρεύουμε μέχρι τα μανιτάρια μας γίνουν μαλακά.
- Στο τηγάνι προσθέτουμε το φλιτζάνι με το νερό που κρατήσαμε και μισό έστραγκον. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 3 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα μας για τρία λεπτά.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι μας τις ταλιατέλες, λίγο λεμόνι, και τη μισή παρμεζάνα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι, τοποθετούμε τις ταλιατέλες με τη σάλτσα μας σε ένα πιάτο και από πάνω ρίχνουμε τυρί παρμεζάνα και έστραγκον για γεύση.