Οι ταλιατέλες συγκαταλέγονται στον κατάλογο με τα αγαπημένα μας πιάτα αφού είναι ζυμαρικό! Σήμερα φτιάχνουμε νόστιμες ταλιατέλες με μανιτάρια και σκόρδο!

Πόσο καιρό έχεις να φτιάξεις ταλιατέλες; Εμείς είχαμε πολύ καιρό και γι΄αυτό αποφασίσαμε να φτιάξουμε ταλιατέλες με μανιτάρια και σκόρδο.

Τι θα χρειαστείς για τις ταλιατέλες με μανιτάρια;

  • 1 κρεμμύδι
  • 1/4 έστραγκον
  • 113 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 170 γραμμάρια ταλιατέλες
  • 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις τις ταλιατέλες με μανιτάρια;

Συνταγή

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα προϊόντα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι και αφήνουμε να βράσει.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Επιλέγουμε μερικά φύλλα από έστραγκον και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε το λεμόνι. Κόβουμε τα μανιτάρια.
  3. Μόλις βράσει το νερό μας προσθέτουμε τις ταλιατέλες. Μαγειρεύουμε για 9 με 11 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατούμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό.
  4. Εν τω μεταξύ, προσθέτουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για λίγο μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε σκόρδο και μανιτάρια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.Μαγειρεύουμε μέχρι τα μανιτάρια μας γίνουν μαλακά.
  6. Στο τηγάνι προσθέτουμε το φλιτζάνι με το νερό που κρατήσαμε και μισό έστραγκον. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 3 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα μας για τρία λεπτά.
  7. Προσθέτουμε στο τηγάνι μας τις ταλιατέλες, λίγο λεμόνι, και τη μισή παρμεζάνα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  8. Αφαιρούμε από το τηγάνι, τοποθετούμε τις ταλιατέλες με τη σάλτσα μας σε ένα πιάτο και από πάνω ρίχνουμε τυρί παρμεζάνα και έστραγκον για γεύση.

Διαβάστε επίσης:

Κοτόπουλο με σάλτσα πέστο αλά Ιταλικά!

Photo: hellofresh.com