Η συγκεκριμένη περίοδος θέλει πλούσιες γεύσεις με συνταγές που να συνδυάζουν τη νοστιμιά με υλικά που μπορεί να καταναλώσει όποιος νηστεύει.

Ο Τιμολέων Διαμαντής αποφάσισε να μοιραστεί μια συνταγή που είναι ό,τι πρέπει για την περίοδο της νηστείας, καθώς έχει πλούσια σοκολατένια γεύση, χωρίς, όμως, να χρησιμοποιεί υλικά που δεν μπορούμε να φάμε εάν νηστεύουμε! Νηστίσιμο κέικ με κακάο και ξύδι απ’ τον Τιμολέοντα Διαμαντή!

Τα υλικά για το νηστίσιμο κέικ με κακάο και ξύδι:

  • ¾ κούπας σπορέλαιο
  • 1½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κούπες χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 6 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 3 ½ φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Λίγο αλάτι

Πώς θα φτιάξουμε το νηστίσιμο κέικ με κακάο και ξύδι;

  1. Ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκάλι με την σόδα.
  2. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο, την ζάχαρη, το ξύδι και το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Δεν χρειάζεται μίξερ!
  4. Τοποθετούμε μια βρεγμένη λαδόκολλα στην φόρμα μας και ρίχνουμε το μείγμα.
  5. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για 35 – 40 λεπτά περίπου.

Δες και αυτή τη συνταγή:

Vegan σοκολατένια cupcakes με frosting!