Μπορεί να νηστεύεις ενόψει Πάσχα ή απλά να θέλεις μια διαφορετική συνταγή χωρίς κρέας. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που αναζητάς μια νηστίσιμη συνταγή, το μόνο σίγουρο είναι ότι βρίσκεσαι στο σωστό σημείο!

Τα κεφτεδάκια κολοκυθιού που θα σου δείξουμε σήμερα πώς να φτιάξεις μπορείς να τα συνδυάσεις όπως θέλεις, από μια μακαρονάδα, μέχρι σκέτα με μια απλή σως γιαουρτιού!

Τι θα χρειαστείς για τα κεφτεδάκια κολοκυθιού;

  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι βρώμη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι κολοκυθάκια σε κομματάκια

Πώς θα φτιάξεις τα κεφτεδάκια κολοκυθιού;

  1. Βάζουμε στο multi τα ρεβίθια, τις σκελίδες σκόρδου και τη βρώμη.
  2. Χτυπάμε για 5-10 δευτερόλεπτα και μεταφέρουμε το μείγμα σ’ ένα μεγάλο μπολ.
  3. Εκεί, προσθέτουμε τα βότανα, το αλάτι, τη μαγιά, τον χυμό λεμονιού και τα κολοκυθάκια.
  4. Ανακατεύουμε μαζί μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  5. Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή μαγιά για ν’ απορροφηθεί η υγρασία.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε σ’ ένα ταψάκι αντικολλητικό χαρτί.
  7. Σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια κολοκυθιού απ’ το μείγμα και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Tip!

Μπορούμε να συνδυάσουμε τα κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και τα ζυμαρικά της επιλογής μας!

Δες κι αυτή τη συνταγή:

Κεφτεδάκια σόγιας για σένα που αποφεύγεις το κρέας αλλά όχι και την απόλαυση

Photo: makingthymeforhealth.com