Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και ψάχνουμε μια νόστιμη, εύκολη και νηστίσιμη συνταγή που να είναι γευστική ακόμα και χωρίς λάδι. Μια σαλάτα με ρεβίθια και σταφίδες είναι λοιπόν ό,τι πρέπει γι’ αυτή τη μέρα. 

Φυσικά και υπάρχουν πολλές νηστίσιμες επιλογές, ακόμα κι αν πολλοί νομίζουν το αντίθετο. Όμως, δεν είναι και τόσο δύσκολο να μαγειρέψεις ένα νόστιμο φαγητό χωρίς κάποια υλικά, που ίσως για σένα να είναι και βασικά στην κουζίνα σου. Μια καλή επιλογή αν νηστεύεις και το λάδι είναι μια σαλάτα με ρεβίθια, αρκετά μυρωδικά, αλλά και σταφίδες, αξιοποιώντας ιδανικά το όσπριό σου. Ίσως έτσι να δεις τα ρεβίθια λίγο διαφορετικά και να αρχίσεις να τα εντάσσεις στη διατροφή σου από εδώ και πέρα.

Τι θα χρειαστείς;

  • 300 γραμμάρια ρεβίθια μουσκεμένα από το βράδυ
  • 3 κουταλάκι της σούπας σταφίδες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Κύμινο
  • Κόλιανδρο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • Λίγο κόκκινο πιπέρι
  • Λίγο αλάτι

Πώς θα φτιάξεις τη σαλάτα με ρεβίθια και σταφίδες;

  1. Βράζουμε τα ρεβίθια με το κρεμμύδι σε μπόλικο νερό.
  2. Τα σουρώνουμε, αφαιρούμε το κρεμμύδι και τα βάζουμε σ’ ένα βαθύ μπολ.
  3. Προσθέτουμε στο μπολ το τριμμένο καρότο, τις σταφίδες και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  5. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη! Μπορούμε να τη σερβίρουμε συνοδεύοντάς τη και με άλλα μυρωδικά αν το επιθυμούμε.

Εύκολη και νόστιμη συνταγή για μαγειρίτσα που δεν μπορεί να λείπει από το πασχαλινό τραπέζι! 

Διάβασε μια ακόμα συνταγή:

Η μακαρονάδα που δεν ήξερες ότι θα κάνει τη μέρα σου καλύτερη!

Photo: Unsplash/ Kevin McCutcheon