Νηστίσιμη μαγιονέζα γίνεται; Κι όμως γίνεται!

LIKE US ON FACEBOOK

Νηστίσιμη μαγιονέζα γίνεται; Γίνεται και είναι η ιδανική συνταγή για την Σαρακοστή και όχι μόνο, αφού το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει!

Σήμερα φτιάχνουμε νηστίσιμη μαγιονέζα, ακολουθώντας τη συνταγή βήμα προς βήμα του Τιμολέοντα Διαμαντή, όπως τη μοιράστηκε μαζί μας. Χρειάζεται μόνο λίγη προσοχή στην εκτέλεση και έχεις το ιδανικό και πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

Τι θα χρειαστείς για τη νηστίσιμη μαγιονέζα

  • 1 κούπα νερό
  • 2½ κ.σ corn flour
  • ¾ της κούπας ηλιέλαιο(παγωμένο)
  • ½ κούπα παγωμένο νερό
  • 1½ κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 2 ½ κ.γ μουστάρδα
  • 2 κ.γ χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 2 κ.γ μηλόξυδο
  • ½ κ.γ πάπρικα γλυκά
  • Πιπέρι (όσο θέλετε)

Πώς θα φτιάξεις τη νηστίσιμη μαγιονέζα

Συνταγή:

  1. Διαλύουμε το corn flour σε λίγο από το νερό, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο νερό σε κατσαρόλακι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το νερό και το corn flour.
  2. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει και αφαιρούμε από την φωτιά. Απλώνουμε την κρέμα σε ένα ταψάκι να κρυώσει.
  3. Μόλις κρυώσει βάζουμε στο μπλέντερ την κρέμα και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το παγωμένο νερό και το ηλιέλαιο.
  4. Χτυπάμε καλά για ένα λεπτό και προσθέτουμε σιγά σιγά το παγωμένο νερό. Στην συνέχεια προσθέτουμε κορδόνι το ηλιέλαιο μέχρι να δέσει η «μαγιονέζα» μας.
  5. Σερβίρουμε με ξύσμα λεμονιού, κύμινο και πάπρικα!

Και voila! Έχεις την πιο γευστική μαγιονέζα στο… πιάτο σου!

Δες και αυτό:

Νηστίσιμο κέικ με κακάο και ξύδι απ’ τον Τιμολέοντα Διαμαντή!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved