Μπουκίτσες με κολοκυθάκια γεμιστά για όλα τα γούστα!

LIKE US ON FACEBOOK

Αγαπάμε το ραβιόλι αλλά επειδή προσέχουμε και τη διατροφή μας, σήμερα φτιάχνουμε κολοκυθάκια γεμιστά για όλα τα γούστα!

Μια εύκολη συνταγή, η οποία θα είναι έτοιμη σε χρόνο dt! Τα υλικά είναι απλά και το αποτέλεσμα σίγουρα θα αξίζει τον κόπο. Φτιάχνουμε κολοκυθάκια γεμιστά στον φούρνο.

Τι θα χρειαστείς για τα κολοκυθάκια γεμιστά;

  • 2 μεσαία κολοκυθάκια
  • Λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τυρί ricotta
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό, κομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι κόκκινη σάλτσα
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί mozzarella

Πώς θα φτιάξεις τα κολοκυθάκια γεμιστά;

Συνταγή

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Κόβουμε το κολοκυθάκι χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή και το ξεφλουδίζουμε σε μεγάλες λωρίδες.
  3. Μεταφέρουμε τις λωρίδες σε ένα μεγάλο πιάτο ή σε μια επιφάνεια και τοποθετούμε δύο λωρίδες κάθετα και δύο οριζόντια από πάνω, σχηματίζοντας έναν σταυρό.
  4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλες τις λωρίδες.
  5. Ζεσταίνουμε ένα λάδι σε μέτρια με δυνατή φωτιά.
  6. Προσθέτουμε λάδι και σκόρδο και μαγειρεύουμε για περίπου ένα λεπτό.
  7. Προσθέτουμε σπανάκι, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  8. Αφαιρούμε από τη θερμότητα και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  9. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το σπανάκι και το σκόρδο, το τυρί, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  10. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το βάζουμε στη μέση στα κολοκυθάκια.
  11. Τυλίγουμε τα κολοκυθάκια με προσοχή.
  12. Σε ένα ταψί βάζουμε στη βάση την κόκκινη σάλτσα και από τοποθετούμε τα κολοκυθάκια. Από πάνω ρίχνουμε τυρί mozarella και στη συνέχεια τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο.
  13. Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά.

Διαβάστε επίσης:

Αν δεν σου αρέσουν τα κολοκυθάκια είναι επειδή τα μαγειρεύεις λάθος!

Photo: MasterCook
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved