Μπουκίτσες από διαιτητικές, γεμιστές πιπεριές!

LIKE US ON FACEBOOK

Φτιάχνουμε γεμιστές πιπεριές χωρίς ρύζι αλλά με κιμά. Είναι διαιτητικές, είναι νόστιμες και αρωματικές αφού έχουν ένα σωρό καρυκεύματα!

Γεμιστές πιπεριές στον φούρνο χωρίς ρύζι αλλά με κιμά, πάπρικα, σκόρδο, κρεμμύδι και ό,τι άλλο έχεις στην κουζίνα σου. Καθώς οι πιπεριές είναι «μίνι» , αποτελούν το καλύτερο μεζεδάκι για σήμερα το βράδυ.

Φώναξε τους φίλους σου, πάρε κρασί και τσίπουρο και μαγείρεψε!

Τι θα χρειαστείς για τις μίνι γεμιστές πιπεριές;

  • 12 μικρές πιπεριές
  • 450 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (με τον χυμό του)
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
  • 1/2 φλιτζάνι mozzarella τριμμένη

Πώς θα φτιάξεις τις γεμιστές πιπεριές;

Συνταγή

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάζουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και λίγο λάδι.
  2. Σε ένα μπολ συνδυάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, τα καρυκεύματα, το τριμμένο κρεμμύδι και το ασπράδι αυγού. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Κόβουμε τις πιπεριές κατά μήκος και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις γεμίζουμε με το μείγμα με το μοσχαρίσιο κιμά.
  4. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να μαγειρευτεί το κρέας.
  5. Στην κορυφή ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για ακόμη 3 με 4 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε από πάνω λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά) και σερβίρουμε!

Εναλλακτικά:

Συνταγή για γεμιστές πιπεριές τυλιγμένες με προσούτο!

Photo: cookinglsl.com
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved