Μικρές… χιονόμπαλες με καρύδα!

LIKE US ON FACEBOOK

Αν κάτι λατρεύουμε από τις γιορτές είναι σίγουρα τα γλυκά! Γι΄αυτό και σήμερα σας προτείνουμε αυτή τη συνταγή για τις γιορτινές μέρες. Λαχταριστά μπισκότα με καρύδα ή απλά… μικρές χιονόμπαλες!

Μπισκότα με καρύδα είναι το γλυκό των εορτών! Και σίγουρα αξίζει να το φτιάξεις καθώς η συνταγή είναι απλή και μικροί και μεγάλοι θα τα λατρέψουν.

Τι θα χρειαστείς;

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα καρύδας
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 226 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 3 φλιτζάνια τριμμένη καρύδα

Πώς θα τα φτιάξεις;

Συνταγή

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το εκχύλισμα καρύδας και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι μαζί. Προσθέτουμε το μείγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να συνδυαστούν.
  3. Προετοιμάζουμε το ταψί με μια λαδόκολλα. Με ένα cookie scoop, φτιάχνουμε τις μπάλες με τη ζύμη μας και προσπαθούμε να τις φέρουμε όλες στο ίδιο μέγεθος.
  4. Βάζουμε τα cookies μας στο ψυγείο για μισή ώρα πριν τα ψήσουμε.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  6. Στη συνέχεια, βάζουμε τα cookies στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσουν.
  7. Σε ένα μικρό τηγάνι προσθέτουμε 1/4 νερό και από πάνω ένα μεταλλικό μπολ. Επιλέγουμε ένα μπολ που θα καθίσει πάνω από το επίπεδο του νερού.
  8. Το φέρνουμε σε χαμηλή βράση σε μέτρια με υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα για να λιώσει, ανακατεύοντας συχνά.
  9. Αφαιρούμε τη σοκολάτα από τη φωτιά και ρολάρουμε τα μπισκότα στη σοκολάτα και στη συνέχεια στην καρύδα.
  10. Αφήνουμε τα μπισκότα να στεγνώσουν ή τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να γίνει σκληρή η σοκολάτα.

Δες και αυτή τη συνταγή:

Τα πιο εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα που όλοι λατρεύουν!

Photo: foodiecrush.com

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved