Μια υπέροχη συνταγή με σύκα που θα τρως ξανά και ξανά!

LIKE US ON FACEBOOK

Το σύκο είναι το φρούτο που ως γνωστόν γλυκαίνει στο τέλος του Καλοκαιριού και όλοι εμείς που το λατρεύουμε είναι ένας λόγος να θέλουμε να έρθει αυτή η εποχή. Άλλωστε, λειτουργεί και σαν «αντίδοτο» στην πίκρα που τελειώνουν οι διακοπές! Αυτή η συνταγή με σύκα που θα σου δείξουμε σήμερα έχει κι αλμυρά και γλυκά χαρακτηριστικά και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τη χαρακτηρίσουμε γλυκιά ή αλμυρή συνταγή, θα το αφήσουμε πάνω σου να επιλέξεις σαν τι θες να τη φας!

Μπορείς να προσφέρεις το συγκεκριμένο πιάτο ως ορεκτικό, να το σερβίρεις με λίγο κρασί ή να το απολαύσεις μετά το φαγητό σαν επιδόρπιο.

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή με σύκα;

  • 8 ώριμα σύκα, κομμένα στη μέση
  • 5 φέτες μπέικον, κομμένες σε πολύ μικρά κομμάτια, έτσι ώστε να έχει ένα μικρό κομματάκι μπέικον η κάθε φέτα σύκου
  • 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • Λίγο κόκκινο πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή;

  1. Σοτάρουμε τις φέτες μπέικον για 8-10 λεπτά και τις μεταφέρουμε στη συνέχεια σ’ ένα μπολ.
  2. Στο σκεύος όπου τηγανίσαμε το μπέικον, αφήνουμε λίγο απ’ το λάδι που τηγανίσαμε και προσθέτουμε επίσης το σιρόπι σφενδάμου.
  3. Ζεσταίνουμε το μείγμα και βάζουμε τα σύκα μέσα, με τη φλούδα προς τα κάτω.
  4. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά.
  5. Αφαιρούμε απ’ τη φωτιά, και βάζουμε πάνω απ΄τα σύκα, το μπέικον.
  6. Στο τηγάνι, προσθέτουμε το ξύδι κι ανακατεύουμε καλά.
  7. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για περίπου 1 λεπτά και περιχύνουμε τα σύκα, ενώ στο τέλος πασπαλίζουμε με το πιπέρι!
Photo: Irene Kredenets/ Unsplash

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved