Μια νόστιμη και υγιεινή παραλλαγή των hot- dogs!

LIKE US ON FACEBOOK

Υλικά

  • 3 κούπες μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κουταλάκι θαλασσινό αλάτι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • 1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
  • 12 φέτες τυρί του τοστ
  • 2 φλιτζάνια χοντρό αλεσμένο καλαμπόκι
  • 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού cayenne
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • Φυστικέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε τον κιμά με το θαλασσινό αλάτι, το μαύρο πιπέρι και την σκόνη σκόρδου. Με το μείγμα πλάθουμε με τα χέρια μας μικρά ρολά (τύπου λουκάνικα) τα οποία τα τυλίγουμε με μια φέτα τυρί.
  2. Τα τοποθετούμε όλα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και τα καρφώνουμε με ένα ξυλάκι στη μέση και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.
  3. Σ’ ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλεσμένο καλαμπόκι, τη baking powder, τη ζάχαρη, το αλάτι, το cayenne και ανακατεύουμε καλά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε δύο φλιτζάνια γάλα, το αυγό, λάδι και ανακατεύουμε.
  5. Τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα μικρό βάζο για να μας βολεύει καλύτερα και βουτάμε μέσα τα “αυτοσχέδια” hot dog μας.
  6. Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε και έτοιμα!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved