Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, αποφεύγουμε να τρώμε βαριά φαγητά και επιλέγουμε πιο light και δροσιστικά πιάτα. Φτιάχνουμε ψωμί με μανιτάρια στο τηγάνι!

Όταν δεν θέλεις να φας κάτι βαρύ, όταν δεν πεινάς πολύ και θέλεις απλά κάτι να τσιμπήσεις ή όταν απλά θέλεις να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου, τότε σου συνιστούμε αυτή τη συνταγή, ανεπιφύλακτα! Ψωμί με μανιτάρια στο τηγάνι!

Τι θα χρειαστείς για το ψωμί με μανιτάρια;

  • 1 κουταλιά λάδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 395γρ μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 60ml κρέμα γάλακτος
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 4 φέτες ψωμί
  • 4 αυγά ποσέ

Πώς θα φτιάξεις το ψωμί με μανιτάρια;

Συνταγή

  1. Θερμαίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και την πάπρικα και αφήνουμε για λίγα λεπτά.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και το αλάτι και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε μέχρι τα μανιτάρια να πάρουν χρώμα, για περίπου 10 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το φρέσκο κρεμμύδι.
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη.
  5. Έπειτα, αλείφουμε με λίγο λάδι τις φέτες ψωμιού. Βάζουμε το ψωμί στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  6. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε από το τηγάνι. Ρίχνουμε πάνω από κάθε φέτα μανιτάρια και από πάνω το αυγό. Ρίχνουμε λίγη πάπρικα και λίγο φρέσκο κρεμμύδι.
Photo: tasty.co