Μια διαφορετική συνταγή για ρύζι με αυγά και μπέικον

LIKE US ON FACEBOOK

Το ρύζι ανήκει και αυτό στα αγαπημένα μας φαγητά! Μπορούμε να το απολαύσουμε σκέτο, με λίγο γιαουρτάκι, με κρέας κοκκινιστό… σε όλες τις παραλλαγές του! Σήμερα φτιάχνουμε μια διαφορετική συνταγή για ρύζι με αυγά και μπέικον.

Ένα πιάτο με απλά υλικά, πολύ εύκολο στην εκτέλεση και γρήγορο όταν πεινάς! Φυσικά, δεν είναι απλά ένα εύκολο πιάτο αλλά είναι και εξαιρετικά γευστικό. Φτιάχνουμε ρύζι με αυγά για όλη την οικογένεια. Είσαι έτοιμος να μπεις και εσύ στην κουζίνα;

Τι θα χρειαστείς;

  • 3 μεγάλα αυγά
  • 225 γραμμάρια μπέικον
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  • 5 φλιτζάνια ρύζι, μαγειρεμένο
  • Αλάτι και Πιπέρι για γεύση
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας σόγια σως
  • Φρέσκο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι για γαρνιτούρα

Πώς θα το φτιάξεις;

Συνταγή

  1. Χτυπάμε τα τρία αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
  2. Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια και το ίδιο κάνουμε και με το κρεμμύδι.
  3. Προθερμαίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τα αυγά σε μέτρια φωτιά.
  4. Διαχωρίζουμε λιγάκι τα αυγά και όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπέικον και το αφήνουμε λιγάκι να μαλακώσει και μετά να γίνει τραγανό. Μόλις το μπέικον μαγειρευτεί, το αφαιρούμε και το αφήνουμε στην άκρη μαζί με τα scrambled eggs.
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαγειρεμένο ρύζι για 2 με 5 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και σόγια σως. Αφήνουμε για ένα λεπτό περίπου.
  8. Τέλος, προσθέτουμε τα scrambled eggs και το μπέικον.
  9. Αφαιρούμε από το τηγάνι, ρίχνουμε από πάνω φρέσκο κρεμμυδάκι και απολαμβάνουμε.

Δες και αυτή τη συνταγή:

Νόστιμο ισπανικό πιάτο για ρύζι με φασόλια!

Photo: unsplash/Sandro Strenta

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved