Σήμερα το μενού σερβίρει μία απολαυστική vegan συνταγή για πένες με μανιτάρια, γιατί μπορεί να αποφάσισες ότι θέλεις να αποφύγεις το κρέας για λίγες μέρες ή επειδή αυτή είναι η διατροφή που έχεις επιλέξει εδώ και καιρό να ακολουθήσεις.

Είναι μια vegan συνταγή για πένες με μανιτάρια πολύ νόστιμη, αλλά ακόμη πιο γρήγορη, ιδανική για όταν έρχεσαι κουρασμένη απ’ τη δουλειά ή όταν ψάχνεις μια εύκολη λύση για το βραδινό σου. Εάν κρατήσεις χρονόμετρο, σου υποσχόμαστε ότι δεν θα σου πάρει πάνω από 40 λεπτά!

Τι θα χρειαστείς για τις πένες με μανιτάρια;

Για τα ζυμαρικά:

  • 2 φλιτζάνια μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες (μπορείς να προτιμήσεις διαφορετικά είδη)
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια (white button), κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο πένες

Για τη σάλτσα:

  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιά
  • ½ φλιτζάνι κάσιους (τα αφήνουμε να μαλακώσουν σε νερό)
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι και πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ξηρού βασιλικού
  • 6 λιαστές ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη

Πώς θα φτιάξεις τις πένες με μανιτάρια;

Συνταγή:

  1. Σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά.
  2. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, νερό για να βράσουν τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Για τη σάλτσα, χτυπάμε μαζί τα 3/4 του φλιτζανιού απ’ τον ζωμό, τα κάσιους, τη μαγιά, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπλέντερ.
  4. Προσθέτουμε στη σάλτσα, τον αποξηραμένο βασιλικό και το υπόλοιπο ¼ κούπας του ζωμού στα μανιτάρια κι ανακατεύουμε, χαμηλώνοντας τη φωτιά. Μαγειρεύουμε ακόμη για 3 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα μανιταριών, τις λιαστές ντομάτες και τη ρίγανη.

Διαβάστε ακόμη:

Υπέροχα noodles με κοτόπουλο και λαχανικά στον φούρνο!

Photo: picklesnhoney.com