Αν αγαπάς τη μεξικανική κουζίνα, σίγουρα θα έχεις δοκιμάσει quesadillas και tacos κι άλλες πολλές συνταγές. Όμως, αυτή η μεξικανική κρεμώδης σούπα με κοτόπουλο ίσως να σου έχει ξεφύγει.
Λίγη μυρωδιά από Μεξικό στην κουζίνα σου δεν βλάπτει. Κι αν έχεις ξεμείνει από ιδέες, τότε αυτή η μεξικανική κρεμώδης σούπα με κοτόπουλο και πιπεριές είναι η ιδανική επιλογή. Συνδυάζει γεύσεις, αρώματα και χρώματα σ’ ένα πιάτο.
Τι θα χρειαστείς για τη μεξικανική κρεμώδης σούπα με κοτόπουλο;
- 1 φλιτζάνι κρεμμύδια σε κύβους
- 1 φλιτζάνι πιπεριά σε κύβους
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1 ντομάτα κομμένη
- 1 πράσινο τσίλι ψιλοκομμένο
- 1 συμπυκνωμένη κρέμα μανιταριού
- 2 κουταλιές λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας καρύκευμα taco
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
- Τριμμένο τυρί που να λιώνει
Πώς θα τη φτιάξεις;
- Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το ζωμό κοτόπουλου, τις ντομάτες σε κύβους, την κρέμα μανιταριού και το τσίλι.
- Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το λάδι, το καρύκευμα taco, το άλλο ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το κύμινο και το μαύρο πιπέρι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και το γυρνάμε απ’ όλες τις πλευρές, ώστε να πάει παντού το μείγμα.
- Το βάζουμε έπειτα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά μας και το αφήνουμε να ψηθεί για αρκετή ώρα. Ιδανικά το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 2 ώρες σε αρκετά χαμηλή φωτιά, στους 70 βαθμούς.
- Λίγο πριν κλείσουμε το μάτι της κουζίνας ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Η κρεμώδης αυτή σούπα με καταγωγή από το Μεξικό είναι έτοιμη και τρώγεται ζεστή. Επιπλέον, ταιριάζει υπέροχα με σπιτικές τορτίγιες που μπορείς να φτιάξεις με τα χεράκια σου!
Διάβασε ακόμα:
Το πιο γρήγορο guacamole για να… φέρεις το Μεξικό σπίτι σου!