Αν αγαπάς τη μεξικανική κουζίνα, σίγουρα θα έχεις δοκιμάσει quesadillas και tacos κι άλλες πολλές συνταγές. Όμως, αυτή η μεξικανική κρεμώδης σούπα με κοτόπουλο ίσως να σου έχει ξεφύγει. 

Λίγη μυρωδιά από Μεξικό στην κουζίνα σου δεν βλάπτει. Κι αν έχεις ξεμείνει από ιδέες, τότε αυτή η μεξικανική κρεμώδης σούπα με κοτόπουλο και πιπεριές είναι η ιδανική επιλογή. Συνδυάζει γεύσεις, αρώματα και χρώματα σ’ ένα πιάτο.

Τι θα χρειαστείς για τη μεξικανική κρεμώδης σούπα με κοτόπουλο;

  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδια σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι πιπεριά σε κύβους
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 ντομάτα κομμένη
  • 1 πράσινο τσίλι ψιλοκομμένο
  • 1 συμπυκνωμένη κρέμα μανιταριού
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας καρύκευμα taco
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • Τριμμένο τυρί που να λιώνει

Κρεμώδης σούπα με κοτόπουλο και μανιτάρια! 

Πώς θα τη φτιάξεις;

  1. Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το ζωμό κοτόπουλου, τις ντομάτες σε κύβους, την κρέμα μανιταριού και το τσίλι.
  2. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το λάδι, το καρύκευμα taco, το άλλο ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το κύμινο και το μαύρο πιπέρι.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και το γυρνάμε απ’ όλες τις πλευρές, ώστε να πάει παντού το μείγμα.
  4. Το βάζουμε έπειτα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά μας και το αφήνουμε να ψηθεί για αρκετή ώρα. Ιδανικά το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 2 ώρες σε αρκετά χαμηλή φωτιά, στους 70 βαθμούς.
  5. Λίγο πριν κλείσουμε το μάτι της κουζίνας ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Η κρεμώδης αυτή σούπα με καταγωγή από το Μεξικό είναι έτοιμη και τρώγεται ζεστή. Επιπλέον, ταιριάζει υπέροχα με σπιτικές τορτίγιες που μπορείς να φτιάξεις με τα χεράκια σου!

Διάβασε ακόμα:

Το πιο γρήγορο guacamole για να… φέρεις το Μεξικό σπίτι σου!

Photo: allrecipes.com