Μανιτάρια γεμιστά: Το πιο απολαυστικό ορεκτικό στο τραπέζι!

LIKE US ON FACEBOOK

Αν ετοιμάζεις τραπέζι μέσα στο ΣΚ ή αν απλά θέλεις μια διαφορετική λιχουδιά, τότε σου προτείνουμε αυτά τα ορεκτικά με μανιτάρια γεμιστά. Ένα πιάτο για τη μέση!

Ορεκτικά με μανιτάρια για τα τραπέζια που έχεις κόσμο και θέλεις να τους κρατήσεις όλους ικανοποιημένους αλλά και για σένα! Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια, τότε αυτή είναι η κατάλληλη συνταγή!

Τι θα χρειαστείς;

  • 15 μανιτάρια
  • 1 κουταλιά λάδι canola
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλιά αλάτι
  • 1/2 κουταλιά μαύρο πιπέρι
  • 220 γραμμάρια κρεμώδες τυρί
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τυρί παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα

Πώς θα το φτιάξεις;

Συνταγή

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Κόβουμε τις άκρες από τα μανιτάρια κι αφήνουμε τα «καπάκια» τους στην άκρη.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Ψιλοκόβουμε τις άκρες από τα μανιτάρια.
  4. Μαγειρεύουμε τις άκρες από τα μανιτάρια, το σκόρδο,το αλάτι και το πιπέρι για περίπου 6 με 8 λεπτά και ανακατεύουμε διαρκώς. Προσέχουμε μη μας καεί το σκόρδο. Αφαιρούμε από τη φωτιά και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  5. Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε το κρεμώδες τυρί, την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
  6. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα μανιτάρια μας κι από πάνω από το κάθε μανιτάρι βάζουμε τη γέμιση. Πάνω από τη γέμιση βάζουμε λίγη παρμεζάνα. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 175 βαθμούς.
  7. Ρίχνουμε φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω και απολαμβάνουμε.

Δες και αυτή τη συνταγή:

Μια light συνταγή: Ψωμάκι στο τηγάνι με μανιτάρια!

Photo: Tasty.co

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved