Υλικά:

  • 300γρ φρέσκο φιλέτο σολομού
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 150 κρέμα γάλακτος
  • ½ κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 πακέτο μακαρόνια (της επιλογής σου)
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 2 κγ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το σολομό και τον σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε το σολομό από το τηγάνι και τον κόβουμε μικρά κομμάτια. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2 κγ ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια αφού πρώτα τα ψιλοκόψουμε. Προσθέτουμε τα κομμάτια του σολομού και σβήνουμε με το σφηνάκι της βότκα. Περιμένουμε λίγα λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ που περιέχει η βότκα και να μείνει μόνο το άρωμα της στη συνταγή μας. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια το γιαούρτι, λίγο πιπέρι και το αλάτι.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια και αφού τα σουρώσουμε τα αναμειγνύουμε με την λευκή σάλτσα που φτιάξαμε με την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι. Αφού σερβίρουμε στο πιάτο προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο για έξτρα γεύση!