Αυτή η συνταγή είναι μια απ’ τις αγαπημένες μας, θέλει ελάχιστο χρόνο για να γίνει και πολύ απλά υλικά! Στο Ίντερνετ θα βρείτε πολλές παρόμοιες συνταγές, αλλά εμείς κάναμε μια παραλλαγή, τη δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε! Ζυμαρικά με σάλτσα παντζαριού, λοιπόν!

Στο παρελθόν σου είχαμε δείξει μια παρόμοια συνταγή με πιο κρεμώδη υφή, αφού είχε μέσα κρέμα γάλακτος. Αυτή τη φορά, η συνταγή μας είναι ακόμα πιο απλή, με υλικά που δεν θα χαλάσουν τη διατροφή σου, ενώ αυτή τη γεύση στα ζυμαρικά δεν θα την ξεχάσεις εύκολα!

Τα υλικά για τα ζυμαρικά με σάλτσα παντζαριού:

  • 1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σου
  • 1 πακέτο βρασμένα παντζάρια ή 4-5 φρέσκα παντζάρια που θα τα βράσεις
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο τζίντζερ
  • Αλατοπίπερο
  • Θυμάρι
  • Μερικές σταγόνες βαλσάμικο
  • 1/3 κούπας κόκκινο κρασί
  • Τριμμένο τυρί της επιλογής σου
  • 10 καρύδια

Πώς θα φτιάξεις τα ζυμαρικά με σάλτσα παντζαριού;

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγίες ενώ παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας.
  2. Βάζουμε στο multi τα βρασμένα παντζάρια σε μικρά κομμάτια, λίγο ελαιόλαδο (περίπου 1 δάχτυλο σε μια κούπα), αλατοπίπερο, μερικές σταγόνες βαλσάμικο ξύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα καρύδια και το θυμάρι.
  3. Χτυπάμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία σάλτσα.
  4. Στο μεταξύ, σοτάρουμε τα κρεμμύδια σ’ ένα γουόκ και μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα παντζαριού.
  5. Όταν αρχίσει και βράζει, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, ίσα ίσα για ν’ αραιώσει η σάλτσα μας.
  6. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά και ρίχνουμε το κρασί.
  7. Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το τυρί της επιλογής μας.
  8. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο γουόκ, ανακατεύουμε για να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε με έξτρα τριμμένο τυρί.
Tips!

Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζωμό της επιλογής μας στη σάλτσα για έξτρα γεύση αντί για σκέτο νερό, ενώ μπορούμε ν’ αφήσουμε ένα παντζάρι εκτός σάλτσας, να το κόψουμε σε κομματάκια και να το βάλουμε στο τέλος πριν αποσύρουμε απ’ τη φωτιά.

Photo: YouTube