Μαγειρεύουμε κριθαράκι με τον πιο… ελληνικό τρόπο!

LIKE US ON FACEBOOK

Το μενού σήμερα έχει… κριθαράκι αλά ελληνικά! Αυτή τη συνταγή για το κριθαράκι θα την λατρέψεις και θα μπορείς να τη φτιάξεις στο πι και φι. 

Η συνταγή για το κριθαράκι έχει φέτα και ντομάτα… καθώς και μπαχαρικά που της δίνουν γεύση. Είναι εξαιρετικά εύκολη στην προετοιμασία και μπορείς να τη φτιάξεις ανά πάσα στιγμή.

Τι θα χρειαστείς;

  • 800 γραμμάρια φρέσκες ντομάτες
  • 1 κουταλάκι σπόρους κύμινο
  • 1 κουταλάκι κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι σπόρους μελάνθιο
  • Λάδι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
  • Σκόνη τσίλι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φύλλα ρίγανης
  • 200 γραμμάρια κριθαράκι
  • Λάδι
  • 200 γραμμάρια φέτα

Πώς θα τη φτιάξεις;

Συνταγή

  1. Κόβουμε τις ντομάτες σε κομμάτια και αφαιρούμε τις άκρες. Θερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κύμινο, το κόλιανδρο και το μελάνθιο.
  2. Ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους για ένα λεπτό.
  3. Προσθέτουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τη σκόνη τσίλι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει, για περίπου 8-10 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε για περίπου 18-20 λεπτά. Αν είναι απαραίτητο, ρίχνουμε και λίγο νερό για να γίνει πιο αραιή η σάλτσα μας.
  5. Προσθέτουμε τα φύλλα ρίγανης στο τηγάνι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  6. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με νερό κι αλάτι βράζουμε το κριθαράκι για περίπου 10 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε το κριθαράκι στη σάλτσα ντομάτας κι αφήνουμε τα μαγειρευτούν όλα μαζί για περίπου δύο λεπτά. Ρίχνουμε λίγο νεράκι αν απαιτείται. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με λίγο λάδι και φέτα!

Δες κι αυτή τη συνταγή:

Στη σαλάτα σου βάζεις κριθαράκι;

Photo: Purewow

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved