Σ’ αρέσει το τζατζίκι, αλλά κάθε φορά που το τρως μυρίζει μετά το στόμα σου για πολλή ώρα κι η μυρωδιά δεν λέει να φύγει; Έχεις δοκιμάσει, όμως, τζατζίκι χωρίς σκόρδο; Αυτή η συνταγή θα σε εκπλήξει! 

Με το που βλέπεις το “χωρίς σκόρδο” ίσως να ξενερώνεις, όμως δεν πρέπει, γιατί αυτό το τζατζίκι δεν διαφέρει πολύ γευστικά από το κλασσικό. Ένα ακόμα θετικό; Είναι πολύ ελαφρύ και το τρως με μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Βέβαια, και μόνο το γεγονός ότι δε θα μυρίζει μετά το στόμα σου είναι πολύ σημαντικό και αρκεί για να το δοκιμάσεις. Άλλωστε, δεν θες και πολύ χρόνο για να το φτιάξεις!

Το πιο γευστικό dip για το ψωμάκι σου! 

Τι θα χρειαστείς για το ελαφρύ τζατζίκι χωρίς σκόρδο;

  • Ένα μεγάλο αγγούρι
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 1 πρέζα αλάτι

Πώς θα το φτιάξεις;

  1. Τρίβουμε το αγγούρι στον τρίφτη και αφαιρούμε τα κουκούτσια, αν υπάρχουν.
  2. Στραγγίζουμε το τριμμένο αγγούρι, ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά και το τοποθετούμε σ’ ένα μπολ.
  3. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τα δύο κεσεδάκια γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας, το λάδι, το ξύδι και την πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί.

Το τζατζίκι είναι έτοιμο και πλέον δε θα μυρίζει το στόμα σου αφού το φας!

Δες ακόμα:

Η πιο θρεπτική και πικάντικη σως που θα λατρέψεις!

Photo: Freepik