Μπορεί ένα παραδοσιακά ελληνικό πιάτο, από αυτά που μαγειρεύεις και γεμίζει η κουζίνα, μυρωδιές και μνήμες παιδικών χρόνων, να φορέσει σομπρέρο και να πάρει μεξικάνικη υπηκοότητα; Μπορεί! Γιατί το φαγητό, που σας προτείνουμε, συνδυάζει τα πράσινα φασολάκια, με το γουακαμόλε, το κλασικό μεξικανικό ντιπ.

Αποτέλεσμα;

Ένα φινετσάτο πιάτο, μυρωδικό, χορταστικό και γεμάτο θρεπτικά συστατικά, καθώς τα φασολάκια πλατιά Μπάρμπα Στάθης, είναι πηγή βιταμίνης C!

Tip!

H βιταμίνη C συμβάλλει στον φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου των οστών και του δέρματος.

Παράλληλα, διατηρούμε τη γραμμή μας -καλοκαίρι έρχεται, άρα προσέχουμε περισσότερο- και απολαμβάνουμε υπέροχη γεύση και μοναδικά αρώματα.

Μπαίνουμε λοιπόν τώρα στην κουζίνα και μέσα σε λίγα λεπτά, έτοιμο το super γεύμα!

Υλικά:


fasolakia-platia-450g

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 πακέτο φασολάκια πλατιά Μπάρμπα Στάθης συσκευασία 450 γρ
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 αβοκάντο
  • 1 κούπα ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 2 ντομάτες κομμένες σε καρεδάκια
  • 1 καυτερή πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
  • μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λάιμ
  • 4 κσ ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε το φιλέτο (το έχουμε κοψει σε κομμάτια) μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μαζί με τα πλατιά φασολάκια Μπάρμπα Στάθης, να σοταριστούν και όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και λίγο πριν το τέλος, ρίχνουμε τον μαϊντανό. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα λιώνουμε σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε τις ντομάτες που έχουμε κόψει σε καρεδάκια και το κρεμμύδι. Συμπληρώνουμε το χυμό λάιμ και την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και σερβίρουμε τα φασολάκια με μια κουταλιά από τη σάλτσα γουακαμόλε στην κορυφή του πιάτου μας…   Καλή όρεξη!

Extra tip!

Αντικαταστήστε το κοτόπουλο με πάπια και δείτε το πιάτο σας με φασολάκια πλατιά Μπάρμπα Στάθης, να απογειώνεται γευστικά! Μαγειρέψτε την πάπια, ακολουθώντας τις οδηγίες της συνταγής.