Υλικά:

  • 2 με 3 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
  • 3 έξτρα κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 8 κομμάτια φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 βάζο ντομάτα σάλτσα βασιλικού
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα, για την επικάλυψη
  • φύλλα βασιλικού, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  2. Ζεστάνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια φωτιά
  3. Περιχύνουμε λίγο λάδι πάνω από κάθε φέτα μελιτζάνας, αλάτι και πιπέρι, και τη μεταφέρουμε στο τηγάνι. Θα πρέπει να τα μαγειρέψετε ανά μερίδες.
  4. Μαγειρέψτε τις φέτες μελιτζάνας περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά.
  5. Εν τω μεταξύ, ρίξτε το 1/4 του φλιτζανιού από τη σάλτσα ντομάτας στο κάτω μέρος σε μία πιατέλα ψησίματος.
  6. Τακτοποιήστε τις φέτες μελιτζάνας που έχετε μαγειρέψει πάνω στην προετοιμασμένη σάλτσα.
  7. Σε ένα μπολ, συνδυάστε την τριμμένη φρυγανιά, το τυρί παρμεζάνα, το σκόρδο και τη ρίγανη.
  8. Ρίξτε περίπου το 1/3 του μίγματος παρμεζάνα πάνω από τις μελιτζάνες.
  9. Πάνω από κάθε μελιτζάνα τοποθετήστε τις λεπτές φέτες φρέσκια μοτσαρέλα και μία λεπτή στρώση της σάλτσας πάνω από το τυρί.
  10. Συνεχίστε επαναλαμβάνοντας τα στρώματα με τα υπόλοιπα υλικά, τελειώνοντας με σάλτσα στην κορυφή.
  11. Πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα σε όλη τη πιατέλα.
  12. Ψήστε για 20 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το περίπου 5 λεπτά να κρυώσει.
  13. Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.
Photo: diethood.com