Υλικά:
- 2 με 3 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
- 3 έξτρα κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 8 κομμάτια φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 βάζο ντομάτα σάλτσα βασιλικού
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα, για την επικάλυψη
- φύλλα βασιλικού, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Ζεστάνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια φωτιά
- Περιχύνουμε λίγο λάδι πάνω από κάθε φέτα μελιτζάνας, αλάτι και πιπέρι, και τη μεταφέρουμε στο τηγάνι. Θα πρέπει να τα μαγειρέψετε ανά μερίδες.
- Μαγειρέψτε τις φέτες μελιτζάνας περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά.
- Εν τω μεταξύ, ρίξτε το 1/4 του φλιτζανιού από τη σάλτσα ντομάτας στο κάτω μέρος σε μία πιατέλα ψησίματος.
- Τακτοποιήστε τις φέτες μελιτζάνας που έχετε μαγειρέψει πάνω στην προετοιμασμένη σάλτσα.
- Σε ένα μπολ, συνδυάστε την τριμμένη φρυγανιά, το τυρί παρμεζάνα, το σκόρδο και τη ρίγανη.
- Ρίξτε περίπου το 1/3 του μίγματος παρμεζάνα πάνω από τις μελιτζάνες.
- Πάνω από κάθε μελιτζάνα τοποθετήστε τις λεπτές φέτες φρέσκια μοτσαρέλα και μία λεπτή στρώση της σάλτσας πάνω από το τυρί.
- Συνεχίστε επαναλαμβάνοντας τα στρώματα με τα υπόλοιπα υλικά, τελειώνοντας με σάλτσα στην κορυφή.
- Πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα σε όλη τη πιατέλα.
- Ψήστε για 20 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το περίπου 5 λεπτά να κρυώσει.
- Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.