Υλικά:

  • 250 γρ άγριο ρύζι
  • 250 γρ μανιτάρια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/3 φλυτζανιού κρασί
  • Λίγες σταφίδες
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο χυμό κότας
  • Αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στο ζωμό κότας.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, με το καρότο και όταν μαλακώσουν σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις σταφίδες.

 

Ανακατεύουμε με δύο πηρούνες το ρύζι, να αφρατέψει και αναμειγνύουμε με τα σοταρισμένα λαχανικά.

 

 

 

Tip:

Μπορείτε να προσθέσετε τζίντζερ ή κανέλα τριμμένη ή λίγο μάραθο στα λαχανικά.