Είμαστε σίγουροι πως μόνο και μόνο που είδες την εικόνα, θέλεις να φας τώρα αυτό το σοκολατένιο επιδόρπιο! Η συνταγή είναι πολύ εύκολη, συναρμολογείς όλο το γλυκό μέσα σ’ ένα μεγάλο μπολ κι αν μπορείς να κρατηθείς να μην το φας όλο επί τόπου, μπορείς να το διατηρήσεις στο ψυγείο.
Λαχταριστό, πανεύκολο trifle σοκολάτας. Βρήκαμε τη συνταγή και εννοείται πως δεν μπορέσαμε ν’ αντισταθούμε! Δες τα υλικά, πήγαινε στο κοντινότερο σούπερ μάρκετ κι αγόρασέ τα, μπες στην κουζίνα κι ετοιμάσου να φτιάξεις το πιο απολαυστικό γλυκό που έχεις φάει!
Τι θα χρειαστείς για το trifle σοκολάτας;
- 1 έτοιμο παντεσπάνι σοκολάτα
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος
- 300 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας γάλακτος
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- Μερικά κομμάτια απ’ την αγαπημένη σου σοκολάτα με καραμέλα
Πώς θα φτιάξεις το trifle σοκολάτας;
Φτιάχνουμε αρχικά τη μους σοκολάτας:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 150 γρ. κρέμα γάλακτος, αλλά χωρίς να βράσει.
- Βγάζουμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στο μεταξύ, χτυπάμε ακόμα 150 γρ. κρέμα γάλακτος στο μίξερ και την ανακατεύουμε με το μείγμα σοκολάτας.
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τη σαντιγί:
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ.
Στήνουμε το trifle σοκολάτας:
- Κόβουμε το παντεσπάνι σε κομματάκια και το βάζουμε στο μπολ.
- Συνεχίζουμε με τη μους σοκολάτας και τη σαντιγί.
- Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις και στο τέλος ολοκληρώνουμε με σαντιγί και τα κομματάκια απ’ τη σοκολάτα με καραμέλα.