Αυτή η συνταγή για γαριδομακαρονάδα δεν έχει κόκκινη σάλτσα, αλλά συνδυάζει βουτυράτη γεύση μαζί με σκόρδο! Η παρμεζάνα ολοκληρώνει τέλεια αυτό το πιάτο, το οποίο φυσικά μπορείς να φτιάξεις -εάν νηστεύεις- χρησιμοποιώντας αντί για βούτυρο μαργαρίνη και αντί για παρμεζάνα κάποιο φυτικό τυρί.

Δες εδώ μια ακόμα συνταγή για γαρίδες με σάλτσα σόγιας.

Τα υλικά για τη συνταγή για γαριδομακαρονάδα:

  • 1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σου
  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 8 κουταλιές της σούπας (1 ράβδος) βούτυρο αλατισμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 2 φλιτζάνια baby ρόκα
  • 1/4 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Πώς θα φτιάξεις τη γαριδομακαρονάδα;

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Βάζουμε αλατοπίπερο στις γαρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σ’ ένα αντικολλητικό σκεύος βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρσσία.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να αρωματιστεί όλο το μείγμα.
  5. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 3-4 λεπτά.
  6. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, τη ρόκα και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τις γαρίδες.
  7. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με μαϊντανό.

Αυτή η γαριδομακαρονάδα θα σου μείνει αξέχαστη! Εννοείται πως μπορείς να πειραματιστείς και να αλλάξεις ή να προσθέσεις κάποια υλικά ανάλογα με το τι έχεις σπίτι αλλά και τις γεύσεις σου.

Δες μια ακόμα παραλλαγή:

Η πιο γευστική γαριδομακαρονάδα με πέστο που πρέπει να δοκιμάσεις!

Photo: foodiesfeed.com