Αυτή η συνταγή για γαριδομακαρονάδα δεν έχει κόκκινη σάλτσα, αλλά συνδυάζει βουτυράτη γεύση μαζί με σκόρδο! Η παρμεζάνα ολοκληρώνει τέλεια αυτό το πιάτο, το οποίο φυσικά μπορείς να φτιάξεις -εάν νηστεύεις- χρησιμοποιώντας αντί για βούτυρο μαργαρίνη και αντί για παρμεζάνα κάποιο φυτικό τυρί.
Δες εδώ μια ακόμα συνταγή για γαρίδες με σάλτσα σόγιας.
Τα υλικά για τη συνταγή για γαριδομακαρονάδα:
- 1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σου
- 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 8 κουταλιές της σούπας (1 ράβδος) βούτυρο αλατισμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 2 φλιτζάνια baby ρόκα
- 1/4 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Πώς θα φτιάξεις τη γαριδομακαρονάδα;
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Βάζουμε αλατοπίπερο στις γαρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Σ’ ένα αντικολλητικό σκεύος βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρσσία.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να αρωματιστεί όλο το μείγμα.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 3-4 λεπτά.
- Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, τη ρόκα και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τις γαρίδες.
- Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με μαϊντανό.
Αυτή η γαριδομακαρονάδα θα σου μείνει αξέχαστη! Εννοείται πως μπορείς να πειραματιστείς και να αλλάξεις ή να προσθέσεις κάποια υλικά ανάλογα με το τι έχεις σπίτι αλλά και τις γεύσεις σου.
Δες μια ακόμα παραλλαγή:
Η πιο γευστική γαριδομακαρονάδα με πέστο που πρέπει να δοκιμάσεις!