Συνταγή για λαχταριστά γεμιστά κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα, για να εντυπωσιάσεις όλους τους καλεσμένους σου στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!

Τα κεφτεδάκια τα αγαπούν μικροί και μεγάλοι, αλλά συνήθως όχι τα κοτόπουλου γιατί τα θεωρούμε περισσότερο διαιτητικά. Ε λοιπόν, κάνουμε λάθος κι αυτή η συνταγή είναι εδώ για να μας διαψεύσει.

Τα κεφτεδάκια κοτόπουλου είναι το ίδιο νόστιμα με τα υπόλοιπα και τα συγκεκριμένα είναι μάλιστα γεμιστά από ζαμπόν και τυρί, ενώ συνοδεύονται ταυτόχρονα και από μία εύκολη και ιδιαίτερα νόστιμη σάλτσα!

Τι θα χρειαστείς για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα;

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • ½ κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • ¼ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • ¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου:

  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • ½ φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
  • 5 φέτες ζαμπόν, κομμένο σε 4 κομμάτια το καθένα
  • 5 φέτες τυρί, κομμένο σε 4 κομμάτια το καθένα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • ½ φλιτζάνι κομμάτια ψωμιού
  • ¼ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • ¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κουταλιά νερό ή γάλα

Πώς θα φτιάξεις τα γεμιστά κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα;

Συνταγή:

Για τη σάλτσα:

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι πάνω από το βούτυρο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  2. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε αργά το γάλα, την κρέμα και το πιπέρι. Ανακατεύουμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει λεία.
  3. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και τον ζωμό κοτόπουλου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  4. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, την αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
  5. Τοποθετούμε τη σάλτσα σε ένα πιάτο ή ένα τηγάνι με τα κεφτεδάκια που θα την σερβίρουμε.

Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου:

  1. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα, όσο ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά κοτόπουλο, το πιπέρι, το 1 αυγό και τα ψίχουλα από το ψωμί. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά απαλά, μέχρι να σχηματίσουν ένα μείγμα.
  3. Με ένα κουτάλι, φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια σε μικρές μπάλες. Τα ανοίγουμε λίγο και στη μέση, τοποθετούμε ένα κομμάτι ζαμπόν κι ένα τυρί. Κλείνουμε τα κεφτεδάκια ξανά.
  4. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ψωμί, την τριμμένη φρυγανιά, το πιπέρι και την παρμεζάνα. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα χτυπημένα αυγά με νερό ή γάλα μέχρι να συνδυαστούν.
  5. Τοποθετούμε τα δύο μπολ δίπλα απ’ την κατσαρόλα με το λάδι και τοποθετούμε μια χαρτοπετσέτα σε ένα άδειο πιάτο.
  6. Βυθίζουμε πρώτα τα κεφτεδάκια στο μείγμα με το αυγό, μετά σε αυτό με την φρυγανιά και στο τέλος στην κατσαρόλα. Όταν είναι έτοιμα, τα αφήνουμε για λίγο πάνω απ’ την χαρτοπετσέτα για να τραβήξει το λάδι και μετά πάνω απ’ την σάλτσα.

Διαβάστε ακόμη:

Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου με σάλτσα και παρμεζάνα!

Photo: thecookierookie.com