Υλικά

  • 1 κουταλιά λάδι
  • 225 γρ. μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κομμάτια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 225 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 2 κομμάτια σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • δεντρολίβανο

Εκτέλεση

  1. Θερμαίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα για 2 με 3 λεπτά κάθε πλευρά.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σκόρδο, κρεμμύδι, μανιτάρια, καρότα και σέλινο.
  3. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε περιστασιακά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 3 με 4 λεπτά. Ρίχνουμε το θυμάρι για άρωμα.
  4. Ανακατεύουμε το αλεύρι ελαφρά μέχρι να ροδίσει για περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου, το φύλλο δάφνης και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε ξανά αλάτι και πιπέρι κι αν η σούπα μας είναι παχύρρευστη προσθέτουμε κι άλλο ζωμό ή λίγο νεράκι.
  6. Σερβίρουμε αμέσως και προσθέτουμε λίγο μαϊντανό και δεντρολίβανο (προαιρετικά).
Photo: damndelicious.net