Υλικά:

500 γρ κιμά μοσχαρίσιο

1 σκελίδα σκ’ορδο

1 κουταλιά της σούπας κύμινο

2 κρεμμύδια

4-5 κσ ελαιόλαδο

Μισό κιλό τομάτες τριμένες

Αλατι-πιπέρι

Ζάχαρη

Λίγο τοματοπελτέ

Αν θέλουμε λίγο ζωμό μοσχάρι

1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα κρεμμύδια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και το ένα το βάζουμε στο μπολ με τον κιμά. Το άλλο, στο τηγάνι, που έχουμε ζεστάνει με λάδι. Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά μας και πλάθουμε τον κιμά, μέχρι να αφρατέψει. Στο τηγάνι, μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστει το κρασί, προσθέτουμε την τριμένη ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και τα σουτζουκάκια και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα ταψί, με την σάλτσα τους και σε ζεστό φούρνο στους 180, για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με ρύζι η πατάτες.