Υλικά:
- 2 κιλά αλεσμένο βόειο κρέας
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι με ψίχουλα ψωμιού
- 2 κουταλάκια αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 4-6 φέτες ζαμπόν
- 8-10 φέτες τυρί τσένταρ
- 2 κούπες σπανάκι
- 10-12 φέτες μπέικον
Εκτέλεση:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 350˚F / 180˚C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το βοδινό, τα αυγά, τα ψίχουλα ψωμιού, το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου. Ανακάτεψε τα μέχρι να συνδυαστούν καλά.
- Βάλε το μείγμα σε ένα μέσο δίσκο ψησίματος επενδεδυμένο με φύλλο αλουμινίου και άπλωσε ομοιόμορφα το μείγμα κρέατος.
- Πρόσθεσε το ζαμπόν, το τυρί και το σπανάκι πάνω από το κρέας.
- Δίπλωσε προσεκτικά το κρέας και σχημάτισε ένα ρολό.
- Σε ένα άλλο δίσκο ψησίματος αλουμινίου, τοποθέτησε τις φέτες του μπέικον δίπλα-δίπλα, την μία δίπλα στην άλλη. Τοποθέτησε το ρολό κρέατος πάνω από το μπέικον.
- Τύλιξε το κρέας με το μπέικον, στη συνέχεια τύλιξε το με αλουμινόχαρτο.
- Ψήσε το ρολό περιτυλιγμένο με αλουμίνιο για 25 λεπτά.
- Αύξησε τη θερμοκρασία στους 500˚F / 260˚C. Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ψήστο για 20 λεπτά έως ότου το μπέικον γίνει τραγανό.
- Άφησε το να κρυώσει για 5 λεπτά, στη συνέχεια πρόσθεσε φέτα και σέρβιρε το.
- Απόλαυσε το!