Υλικά:

  • 2 κιλά αλεσμένο βόειο κρέας
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι με ψίχουλα ψωμιού
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 4-6 φέτες ζαμπόν
  • 8-10 φέτες τυρί τσένταρ
  • 2 κούπες σπανάκι
  • 10-12 φέτες μπέικον

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 350˚F / 180˚C.
  2.  Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το βοδινό, τα αυγά, τα ψίχουλα ψωμιού, το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου. Ανακάτεψε τα μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  3. Βάλε το μείγμα σε ένα μέσο δίσκο ψησίματος επενδεδυμένο με φύλλο αλουμινίου και άπλωσε ομοιόμορφα το μείγμα κρέατος.
  4. Πρόσθεσε το ζαμπόν, το τυρί και το σπανάκι πάνω από το κρέας.
  5.  Δίπλωσε προσεκτικά το κρέας και σχημάτισε ένα ρολό.
  6. Σε ένα άλλο δίσκο ψησίματος αλουμινίου, τοποθέτησε τις φέτες του μπέικον δίπλα-δίπλα, την μία δίπλα στην άλλη. Τοποθέτησε το ρολό κρέατος πάνω από το μπέικον.
  7. Τύλιξε το κρέας με το μπέικον, στη συνέχεια τύλιξε το με αλουμινόχαρτο.
  8.  Ψήσε το ρολό περιτυλιγμένο με αλουμίνιο για 25 λεπτά.
  9. Αύξησε τη θερμοκρασία στους 500˚F / 260˚C.  Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ψήστο για 20 λεπτά έως ότου το μπέικον γίνει τραγανό.
  10.  Άφησε το να κρυώσει για 5 λεπτά, στη συνέχεια πρόσθεσε φέτα και σέρβιρε το.
  11.  Απόλαυσε το!

Δείτε το video: