Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα
  • 3 μπουκάλια κόκκινο κρασί
  • 6-7 κόκκους μπαχάρι
  • 4-5 φύλλα δάφνης
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή 1 κσ πολτό ντομάτας
  • μαιντανό
  • αλάτι-πιπέρι
  • ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε  και στεγνώνουμε πολύ καλά, το κομμένο σε κομμάτια-μερίδες, κρέας. Ζεσταίνουμε βαθύ, αντικολλητικό σκεύος, μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε το κρέας και το γυρνάμε από όλες τις πλευρές, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Στόχος μας είναι να κλείσουν οι πόροι του και να κρατήσει τους ζωμούς, στο εσωτερικό του.

Μόλις το κρέας “σοταριστεί”,  προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Σβήνουμε με λίγο κρασί και μόλις το πιει, προσθέτουμε το υπόλοιπο μπουκάλι, τα μπαχάρια, τις δάφνες και τη ντομάτα. Χαμηλώνουμε το μάτι στο μισό, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει.

Περίπου μια ώρα μετά, το κρέας, έχει πιει όλο το κρασί. Εσείς τσεκάρετε συχνά πυκνά, γιατί μπορεί να το πιει νωρίτερα, να σας κολλήσει, να μείνετε χωρίς φαγητό και να ρίξτε αδίκως το φταίξιμο σε εμάς! Τς τς τς  :-Ρ

Μόλις λοιπόν απορροφήσει όλα τα υγρά, τότε προσθέτουμε το δεύτερο μπουκάλι κρασί και περιμένουμε, (τσεκάροντας συχνά) να πιει και αυτό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το τρίτο μπουκάλι. Τώρα πια, το κρέας μας λιώνει! Είναι έτοιμο. Προσθέτουμε πιπέρι, μαιντανό, λίγο ελαιόλαδο ωμό και το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Εμείς δεν βάζουμε καθόλου αλάτι. Εσείς… αποφασίστε, αν το θέλετε στο φαγητό σας!

 

 

Tip:

Δείχνει να έχει μεγάλη φασαρία, όμως η συνταγή είναι πραγματικά εύκολη. Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους, ακόμα και σε πιο επίσημες καταστάσεις! Συνδυάζεται εξαιρετικά με πουρέ πατάτας ή ρύζι.