Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι γάλακτος (σπάλα ή καπάκι)
  • 5 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουταλιές πελτέ
  • 4 τομάτες
  • 1 κουταλιά ζωμό μοσχαριού
  • 1 δάφνη
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 500 γρ κριθαράκι
  • Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά, ώστε να κάνει κρούστα απ έξω. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και το αφήνουμε να σοταριστεί. Μόλις μαλακώσουν, κόβουμε τις τομάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε μέσα, να βγάλουν όλα τα ζουμιά τους. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε με κρασί.

Ρίχνουμε τον πελτέ και τον ζωμό και σκεπάζουμε το κρέας με νερό, να σιγοβράσει για μια ώρα.

10 λεπτά πριν να είναι έτοιμο, βάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα σε ένα ταψί και ρίχνουμε το κριθαράκι. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και το βάζουμε, στον -ήδη ζεστό μας- φούρνο, για15 λεπτά, στους 180.

Επειδή το κριθαράκι μπορεί να κάτσει στον πάτο του ταψιού, προσθέτουμε νερό και ανακατεύουμε.

Όταν είναι έτοιμο, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.