Υλικά:

  • 1 και ½ κιλά κιμάς βοδινός (85-90% άπαχο)
  • ⅓ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 6 κομμάτια τυρί μοτσαρέλα, κομμένα σε κύβους
  • 3 φλιτζάνια σπιτική σάλτσα ή σάλτσα της επιλογής σας
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε ένα ταψί και τοποθετήστε πάνω μια λαδόκολλα.
  2. Τοποθετήστε το βόειο κρέας, το ψωμί, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, ρίγανη, αυγό και νερό σε ένα μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο νερό, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, για να έχετε ένα ομαλό μείγμα.
  3. Πάρτε περίπου 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα για τους κεφτέδες. Προσθέστε έναν κύβο τυριού μέσα στη μπάλα που θα δημιουργήσετε από το μείγμα του κρέατος, βεβαιώνοντας ότι το κρέας περιβάλλει εντελώς το τυρί.
  4. Τοποθετήστε το κεφτεδάκι στο ταψί και επαναλάβετε με το υπόλοιπο κρέας και το τυρί.
  5. Βράστε τα για 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν- μην τα παραψήσετε γιατί θα ξεχειλίσει το τυρί.
  6. Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο και ρίξτε τη σάλτσα της επιλογής σας πάνω από την κορυφή τους.
  7. Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.