Υλικά:

  • 1/2 κιλό κιμά
  • 2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 αυγό
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτάλι του γλυκού κύμινο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την σάλτσα:

  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 χυμό ντομάτας
  • 2 στικς κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1/2 κουτάλι λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  •  1/2 ποτήρι κρασί
  • 3 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα και τα αφήνουμε να βράσουν ΠΡΟΣΟΧΗ! να μην πιει όλα τα υγρά.

Ζυμώνουμε  τον κιμά με όλα τα υλικά του αφού πρώτα έχουμε μουλιάσει και στραγγίξει  καλά το ψωμί  στη συνέχεια πλάθουμε τα σουτζουκάκια ώστε  να έχουν μακρόστενο σχήμα και τα τηγανίζουμε.

Τοποθετούμε τα σουτζουκάκια στη κατσαρόλα με την σάλτσα  και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά.