Υλικά

  • 1 πακέτο παπαρδέλες
  • ½ κιλό παΪδάκια
  • 3 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες ή 1 κονσέρβα κονκασέ
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγο βασιλικό φρέσκο
  • Αλάτι, φρέσκο πιπέρι
  • Γραβιέρα αμφιλοχίας ή παρμεζάνα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει και έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτουμε το πελτέ, την ντομάτα και περίπου μισό φλιτζάνι του τσαγιού νερό.Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 18’-20’ ελέγχοντας ανά διαστήματα τα υγρά.

Παράλληλα μαρινάρουμε τα παϊδάκια με λάδι και αλάτι και τα σοτάρουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι ( περίπου 2 λεπτά την κάθε πλευρά) για να τα θωρακίσουμε εξωτερικά. Έπειτα τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 ͦC για 8’-9’. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό με αλάτι μέχρις ότου γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Για το σερβίρισμα, βάλτε τα μακαρόνια στο πιάτο, ρίξτε από πάνω την σάλτσα, τοποθετήστε στο πλάι τα παϊδάκια και από πάνω ρίξτε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τριμμένο τυρί και λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Tip!

Προτιμάμε τις φρέσκιες ντομάτες όταν είναι η εποχή τους, δηλαδή το καλοκαίρι.