Υλικά:

  • 1/2 κιλό μοσχάρι ποντίκι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 2 φλυτζάνια χυμό κρέατος
  • Χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • Ρίγανη
  • Αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα με 1 1/2 λίτρο νερό, βράζουμε το κρέας για 40 λεπτά.

Σε άλλη κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι, με το ξύσμα λεμονιού και το κρέας, που έχουμε βγάλει και στραγγίξει από το ζωμό του, μέχρι να πάρει χρώμα.  Προσθέτουμε 2 φλυτζάνια από το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για ένα 15λεπτο σε χαμηλή φωτιά, ή όσο χρειαστεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

 

 

Tip:

Βάλτε σε ένα φλυτζανάκι του καφέ λίγο νερό και διαλύστε μέσα 2 κ.γ. αλεύρι. Ρίξτε το στη σάλτσα του κρέατος και ανακατέψτε καλά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν περισσέψει ζωμός, βάλτε τον στην κατάψυξη μέσα στις θήκες για τα παγάκια και χρησιμοποιήστε σε άλλο φαγητό.