Υλικά:

  • 500γρ αρνίσια έντερα
  • 1 αρνίσιο συκώτι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κσ φρέσκο βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Ξίδι

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τα έντερα και το συκώτι.

Κόβουμε σε λωρίδες το συκώτι και το φρέσκο κρεμμύδι.

Φτιάχνουμε μία πλεξούδα πλέκοντας συκώτι, έντερα, άνηθο και κρεμμύδι

Αφού τελειώσουμε το πλέξιμο το βάζουμε σ’ ένα ταψί, το αλατοπιπερώνουμε, το ραντίζουμε με το λάδι και το ξίδι.

Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180° C για 30-40 λεπτά!

Tip!

1. Αν θέλεις να απογειώσεις τον μεζέ, πρόσθεσε 4-5 κομμάτια μπόλια στο πλέξιμο της πλεξούδας!

2. Μπορείς να φτιάξεις μία απλή σάλτσα ντομάτας για να το συνοδεύσεις.