Υλικά:

  • 3 κιλά αρνί, καθαρισμένο από το λίπος, κομμένο σε κομμάτια
  • ¾ κγ αλάτι
  • 1/3 κγ πιπέρι
  • 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κσ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κγ θυμάρι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
  • 3 κσ ζωμό κρέατος
  • 2 φλιτζάνια μαύρη μπύρα
  • 4 καρότα
  • 1 κιλό πατάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανό

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι και βάζουμε μέσα το αρνί.

Ζεσταίνουμε τη μία κουταλιά της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία κα ρίχνουμε μέσα το αρνί μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.

Σε μία άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, μαζί με το θυμάρι και το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το αρνί μαζί με τα φλιτζάνια με τον ζωμό του κρέατος και την μπύρα. Αφού αρχίσουν ν βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι το αρνί να είναι καλά μαγειρεμένο και τρυφερό (1-1,5 ώρες).

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες τα οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και αφήνουμε να βράσουν για επιπλέον 30-40 λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε τις 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, μαζί με τις 3 κουταλιές του ζωμού και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό (ψιλοκομμένο) και σερβίρουμε.