Υλικά:

  • 1 κιλό μπούτι χοιρινό κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 Σκόρδο κομμένο στη μέση
  • Πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
  • Δεντρολίβανο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μανιτάρια
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί

Εκτέλεση:

Τηγανίζουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα και το αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε όλα τα λαχανικά μας μαζί μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε πάλι το χοιρινό στο τηγάνι, ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και τη ρίγανη. Σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το δεντρολίβανο και στύβουμε και το λεμόνι μας.

Tip!

Αν θες το πιάτο σου να έχει πιο ελαφριά γεύση, μπορείς να βάλεις όλα σου τα υλικά στο φούρνο και να τα ψήσεις (χωρίς να τηγανισείς τίποτα).