Είναι μερικά φαγητά που τα φτιάχνεις μια φορά και μετά “κολλάς” μαζί τους. Ένα απ’ αυτά είναι και το κοτόπουλο με κρούστα από κάσιους που έχει το σημερινό μας μενού!

Η συγκεκριμένη συνταγή λαμβάνει υπόψιν της φυσικά και την υγιεινή διατροφή, αφού περιλαμβάνει τους ξηρούς καρπούς και το γιαούρτι, ενώ το ψήσιμο γίνεται στον φούρνο.

Τα υλικά για το κοτόπουλο με κρούστα από κάσιους:

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • 200 γρ κάσιους
  • 3/4 κούπας καλαμποκάλευρο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις το κοτόπουλο με κρούστα από κάσιους;

  1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και τα κόβουμε σε μικρές μπουκιές!
  2. Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το γιαούρτι, τα μπαχαρικά και το λάδι, και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε μέχρι να μαριναριστούν καλά όλα τα κομμάτια.
  3. Στο μπλέντερ αλέθουμε τα κάσιους, και σε ένα βαθύ πιάτο τα ενώνουμε με το καλαμποκάλευρο και το αλατοπίπερο.
  4. Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μείγμα με τα κάσιους, να καλυφθούν καλά, και τοποθετούμε σε ταψί φούρνου στρωμένο με λαδόχαρτο.
  5. Ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά τα κοτόπουλα.
Tip!

Αν θέλεις μπορείς να περάσεις πρώτα το κοτόπουλο (αφού το έχεις περάσει και από τα κάσιους) σ’ ένα βαθύ τηγάνι για deep fry να τα αφήσεις 2 λεπτά (όχι όλα μαζί γιατί μπορεί να κολλήσουν, μικρές δόσεις) και μετά να τα βάλεις στο φούρνο! ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό θα τα κάνει θερμιδική βόμβα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες και αυτή τη συνταγή:

Η αυθεντική ιαπωνική συνταγή για κοτόπουλο με πάνκο